Oldalak

2014. április 27., vasárnap

Szerbes sült oldalas burgonyapürével




Szerbes sült oldalas

Hozzávalók:

  • 60 dkg oldalas
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 babérlevél
  • zsír
  • egész bors

Elkészítés:
  1. A húst besóztam és állni hagytam.
  2. A zsírt felolvasztottam egy serpenyőben. 
  3. Beleraktam a fokhagymát és mellé helyeztem a húsokat. 
  4. Megpirítottam minden oldalukat. Beleszórtam egy evőkanálnyi egész borsot és 3 babérlevelet.
  5. Felöntöttem 3 dl vízzel és fedő alatt puhára pároltam. 
  6. Ha már puha leveszem a fedőt és hagyom, hogy elforrja a felesleges folyadékot és még kicsit megpirítottam.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése