Oldalak

2014. április 27., vasárnap

Csudacsokis szelet- 6. Házassági évfordulóra







Csudacsokis szelet

Hozzávalók:

  • 7 tojás
  • 7 ek cukor
  • 7 ek liszt
Krém:
  • 4 ek liszt
  • 3 dl tej
  • 10 dkg 85%os étcsokoládé
  • 1 vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg mazsola
  • 1-2 ek rum vagy brandy

Tetejére:

  • 10 dkg karamelldarabkás étcsokoládé 70%-os
  • 1 ek olaj

Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A torta forma vagy tepsi aljába szabott sütőpapírt teszek.
  2. A piskótához a tojásokat szétválasztottam és a fehérjét kemény habbá vertem gépi habverővel.
  3. Beleszórtam apránként a cukrot és tovább habosítottam. Kellőképpen legyen kemény,de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne. 
  4. Végül a tojások sárgáját is belekevertem egyesével. 
  5. A lisztet óvatosan kevertem bele .Egyenletesen keveredjen el a liszt. Buborékos, habos legyen a tészta állaga a bele dolgozott levegőtől.
  6. Beleöntöttem a formába a tésztát, elsimítottam.
  7. Mérsékelt hőfokon sütöttem készre kb 30 perc alatt a piskótát.
  8. Rácsra borítottam, lehúztam a sütőpapírt és hagytam kihűlni.
  9. A krémhez a lisztet a tejjel és a vaníliás cukorral sűrűre főztem. Mikor levettem a tűzről felolvasztottam benne a csokoládét.
  10. A mazsolát beáztattam a brandybe.
  11. A vajat kikevertem a cukorral.
  12. A kihűlt krémet belekevertem a vajba. Habosra kevertem.
  13. Keverőlapáttal belekevertem a mazsolát az alkohollal együtt.
  14. A kihűlt piskótára kevertem.
  15. A csokit mikróban felolvasztottam és a sütemény tetejére csorgattam.
  16. Hűtőbe tettem pár órára.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése