Oldalak

2014. március 22., szombat

Pezsgős diókrémes csokis-szedres torta


Pezsgős diókrémes csokis-szedres torta

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt

Krém:

  • 17 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 2,5 dl tej
  • 1,5 dl száraz pezsgő
  • 6 ek liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4-5 ek házi szeder lekvár
Csokoládé krém:

  • 8 dkg vaj
  • 2 ek kakaópor
  • 1 tk fahéj
  • 2-3 ek cukor
Tetejére:

  • 2,5 dl tejszín
  • 1 csapott ek cukor
  • kakaópor
Elkészítés:
  1. A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A torta forma vagy tepsi aljába szabott sütőpapírt teszek.
  2. A piskótához a tojásokat szétválasztottam és a fehérjét kemény habbá vertem gépi habverővel.
  3. Beleszórtam apránként a cukrot és tovább habosítottam. Kellőképpen legyen kemény,de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne. 
  4. Végül a tojások sárgáját is belekevertem egyesével. 
  5. A lisztet óvatosan kevertem bele .Egyenletesen keveredjen el a liszt. Buborékos, habos legyen a tészta állaga a bele dolgozott levegőtől.
  6. Beleöntöttem a formába a tésztát, elsimítottam.
  7. Mérsékelt hőfokon sütöttem készre kb 30 perc alatt a piskótát.
  8. Rácsra borítottam, lehúztam a sütőpapírt és hagytam kihűlni.
  9. A krémhez a lisztet a tejjel, pezsgővel simára kevertem, hozzá adtam a vaníliát és sűrűre főztem. Hagytam kihűlni. 
  10. A vajat a cukorral kikevertem. A kihűlt krémet hozzákevertem. 
  11. Hozzáadtam a darált diót. 
  12. A csoki krémhez a hozzávalókat lábosba tettem, majd összeforraltam egészen addig, míg besűrűsödik. Ez pár perc. 
  13. Hagytam hűlni. (Össze lehet keverni a szeder lekvárral is, de én most külön használtam.)
  14. A piskótát két lapba vágtam el. Megkentem a lapot szederlekvárral, majd a csoki krém felével. Erre jött a diókrém fele. Aztán a tetején megismételtem. 
  15. A szélére is kentem a diókrémből. 
  16. A tejszínhabot felvertem, majd bevontam vele a tortát és kakaóporral díszítettem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése