Oldalak

2014. március 15., szombat

Kapormártás tésztával




Kapormártás tésztával

Hozzávalók:
  • nagy csokor kapor
  • 6 dkg vaj
  • 3 ek liszt
  • 7 dl tej
  • 5 dkg reszelt sajt
  • bors
  • 1 tk cukor
  • tészta
Elkészítés:

  1. A kaprot megmostam és lehúztam a vastag szárról, majd apróra vágtam. 
  2. A vajat felolvasztottam és megpirítottam rajta a lisztet.
  3. A kaprot hozzá adtam, pár percig pirítottam, aztán felöntöttem a tejjel. 
  4. Sóztam, borsoztam, hozzá adtam a cukrot is.
  5. Krémesen sűrűre főztem. Beleforgattam a sajtot.
  6. Kifőztem a tésztát és együtt tálaltam.


2 megjegyzés:

  1. De jóóóó ötlet! A mártást nagyon szeretjük, finom és érdekes lehet így a tésztával! :-)

    VálaszTörlés
  2. :D Bizony, nokedlivel még jobb,de akár a húslevesből kivett húsi mellé is szoktuk enni.

    VálaszTörlés