Oldalak

2014. március 15., szombat

Fahéjas bundás kenyér karamellás körtével


Fahéjas bundás kenyér karamellás körtével

Hozzávalók:
  • 2 szelet kenyér
  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 3 cl félédes fehérbor
  • 1,5 dl tej
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 ek cukor
  • 1 vilmoskörte
Elkészítés:

  1. A lisztet, tojást, tejet, vaníliás cukrot, fahéjat csomó mentesre kevertem. 
  2. A cukrot karamellizáltam, majd hozzáadtam a szeletekre vágott körtét. Mikor megforgattam őket felöntöttem a borral.
  3. A kenyérszeleteket belemártottam a tésztába és forró olajban kisütöttem. 
  4. Együtt tálaltam kevés porcukorral megszórva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése