2014. március 20., csütörtök

Cukorborsó főzelék


Cukorborsó főzelék

Hozzávalók:

  • 25 dkg borsó
  • csipet cukor
  • olívaolaj
  • liszt
  • 1 tojás
  • apróra vágott petrezselyem

    Elkészítés:
    1. A borsót egy kis fazékban odatettem annyi vízben, hogy éppen ellepje. 
    2. Sóztam, beleszórtam a petrezselymet és a csipet cukrot. Puhára főztem. 
    3. Egy kis lábosban kevés olajat forrósítottam és megpirítottam benne kb 1 ek lisztet. 
    4. Besűrítettem vele a borsót. Általában vékony rántást használok, nem szeretem, ha túl sűrű.
    5. Kevés olajon megsütöttem a tojást, amit picit megsóztam. Együtt tálaltam.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése