2014. január 21., kedd

Stefánia vagdalt


Stefánia vagdalt

Hozzávalók:
  • 50 dkg darált hús
  • 30 dkg öreg kenyér
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kb 1 tk só
  • kb 1/2- 1 tk bors
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 1 tojás
  • 5-6 főtt tojás
  • zsemlemorzsa
  • petrezselyem zöld
  • zsiradék
Elkészítés:

  1. A darált húst egy tálba tettem. 
  2. A kenyeret vízbe áztattam, majd alaposan kinyomkodtam. 
  3. A hagymát apróra vágva hozzáadtam, a fokhagymát belereszeltem. Sóztam, borsoztam, megszórtam kb 1 csapott evőkanál pirospaprikával.
  4. Hozzáadtam a tojást és bizony kézzel összedolgoztam. 
  5. Az őzgerinc formát kikentem kevés zsiradékkal, majd beszórtam zsemlemorzsával. 
  6. A fasírtból tettem a forma aljába. 
  7. Rátettem a tojásokat, majd jó szorosan befedtem a maradék fasírttal. 
  8. 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése