Oldalak

2014. január 9., csütörtök

Krumplis tészta




A burgonyás tészta mindig is nagy kedvencem volt. Már gyerekként is imádtam, mikor a nagymamám készítette,de hát ő MINDIG házi gyúrt tésztából készítette. Én ezt csak akkor teszem, ha kedvem van vele foglalkozni, de mindenképp sokkal finomabb úgy. Az uborka saláta sok tejföllel pedig nem hiányozhat mellőle.



Krumplis tészta 
Hozzávalók 4 személyre:

  • 3-4 közepes krumpli
  • 1 fej hagyma
  • kevéske zsír
  • 1 adag házi tészta
  • bors
  • pirospaprika
    Elkészítés:
    1. Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megfuttattam, kicsit megsóztam. 
    2. Mikor már üveges hozzáadom az apró kockákra vágott krumplit, megszórom pirospaprikával és felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
    3. Adok még hozzá sót és kevés borsot és hagyom puhára főni a krumplit. Akkor kicsit krumplinyomóval összetöröm. 
    4. Közben sós vízben kifőzöm a tésztát és a lecsepegtetés után a krumplis masszához keverem. 





    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése