2014. január 15., szerda

Hernyó kifli





Hernyó kifli
(Limara receptje)

Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 3 dl víz
  • 3 dl tej
  • 1 élesztő
  • 1púpos ek só
  • 6 ek olaj
Töltelék:
  • paprikás pulykasonka vagy füstölt főtt tarja
  • füstölt mozzarella szelet
  • reszelt trappista
Elkészítés:

  1. A tésztához minden hozzávalót a kenyérsütő gépbe tettem és 20 percig dagasztottam. 
  2. Kivettem a tálból és áttettem egy másikba, majd meleg helyen a duplájára kelesztettem.
  3. 16 darabba vágtam és egyesével, téglalapformára sodortam.
  4. Töltöttem az egyik felét, a másikat felcsíkoztam és megszórtam sajttal. (Úgy néz ki, mint egy ötujjas kesztyű.)
  5. Szorosan feltekertem úgy, hogy a csíkok szélei alulra kerüljenek. 
  6. Hagytam pihenni, duplájára kelni.
  7. 180-200 fokos sütőben megsütöttem kb 20-25 perc alatt. 
  8. Én nem gőzös sütőben sütöttem, hanem csak bespricceltem vízzel a kifliket és a tepsit. De természetesen önthetünk a sütő aljába kb 1-2 dl vizet vagy egy kisebb tepsiben is tehetünk be a sütő aljába.

Limara oldalán fázisfotók is vannak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése