2014. január 19., vasárnap

Görög mártásos hús


Görög mártásos hús

Hozzávalók: 
  • 2 egész csirkemell 
  • gyros fűszerkeverék
  • kevéske só
  • 1 lila hagyma
  • 1 csapott ek cukor
  • 2-3 ek paradicsompüré
  • 6-7 dl víz
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 ek liszt
  • olaj
  • tészta
Elkészítés:

  1. A húsit vékony csíkokra vagy apró kockákra vágom, majd beszórom a fűszerkeverékkel. Kevés olajat öntök rá és állni hagyom.
  2. Felforrósítom a serpenyőt, beledobom a húst és az olajat is ráöntöm. Fehéredésig sütöm, majd a hajszálvékony karikára szelt hagymát belekeverem. 
  3. Hozzáadom a paradicsompürét. 
  4. Adok még hozzá pici sót és a cukrot, majd kb 6-7 dl vízzel felöntöm és hagyom főni.
  5. Végül liszttel elkevert tejföllel behabarom.
  6. Már csak pár percig főzöm. Tésztát főzök ki hozzá.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Finom lehet a jó fűszerezéstől, egyből arra gondoltam hogy bármilyen hússal finom lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Finom bizony! Bármilyen húsból elkészíthető.A köretet is klasszul lehet variálni. Sült krumpli,rizs,tészta, pitaféle...Mindegyikkel isteni.

      Törlés