2013. november 29., péntek

Spenótos-tojásos nokedli lila hagymás zöldsalátával

Nem tudom ki hogy van vele, de számomra a tojásos nokedli salátával mindig is nagy kedvenc volt. Egy kis spenóttal igazán klasszul fel lehet dobni. Nagyon jó párosítás. Próbáljátok ki!



Spenótos-tojásos nokedli lila hagymás zöldsalátával

Hozzávalók:
Tészta:
  • személyenként 1 marék liszt+1
  • víz
  • tojás
    Saláta: 
    • zöldsaláta
    • 1 fej lila hagyma
    • 50 ml ecet
    • 6 ek cukor
    • 5 dl víz
      Tésztára:
      • olaj
      • fejenként 2 tojás
      • bors
      • spenót
      • 1 gerezd fokhagyma
        Elkészítés:
        1. A tészta hozzávalóit összekeverem és alaposan kidolgozom, hogy hólyagos legyen a tészta. 
        2. Felteszek vizet egy nagyobb fazékban (méretben passzolnia kell a nokedli szaggatóhoz) és szórok bele sót. Ha felforrt a víz beleszaggatom a tésztát és kifőzöm. Leszűröm, átmosom és lecsepegtetem.
        3. A salátát szétszedem, megmosom, lecsepegtetem. 
        4. A hagymát megpucolom és felszeletelem. 
        5. Az öntethez az ecetet a vízzel és a cukorral homogénre keverem, majd egy tálban mindent összekeverek. Hagyom állni.
        6. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítek és elkészítem a rántottát. Hozzáadom a nokedlit.
        7. Egy másik serpenyőben is hevítek egy kevéske olajat és hozzáadom az apróra vágott fokhagymát. 
        8. Ezután rádobom a megmosott, csíkokra vágott spenót leveleket. Csipet só, bors. 
        9. Átforgatom, míg összeesnek a levelek és a nokedlire borítom. Átkeverem és kész is.

        Nincsenek megjegyzések:

        Megjegyzés küldése