Oldalak

2013. november 29., péntek

Spenótos-tojásos nokedli és Zöldsaláta lila hagymával

Nem tudom ki hogy van vele, de számomra a tojásos nokedli salátával mindig is nagy kedvenc volt. Egy kis spenóttal igazán klasszul fel lehet dobni. Nagyon jó párosítás. Próbáljátok ki!



Spenótos-tojásos nokedli lila hagymás zöldsalátával

Hozzávalók:
Tészta:
  • személyenként 1 marék liszt+1
  • víz
  • tojás
    Tésztára:
    • olaj
    • fejenként 2 tojás
    • bors
    • spenót
    • 1 gerezd fokhagyma
      Elkészítés:
      1. A tészta hozzávalóit összekeverem és alaposan kidolgozom, hogy hólyagos legyen a tészta. 
      2. Felteszek vizet egy nagyobb fazékban (méretben passzolnia kell a nokedli szaggatóhoz) és szórok bele sót. Ha felforrt a víz beleszaggatom a tésztát és kifőzöm. Leszűröm, átmosom és lecsepegtetem.
      3. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítek és elkészítem a rántottát. Hozzáadom a nokedlit.
      4. Egy másik serpenyőben is hevítek egy kevéske olajat és hozzáadom az apróra vágott fokhagymát. 
      5. Ezután rádobom a megmosott, csíkokra vágott spenót leveleket. Csipet só, bors. 
      6. Átforgatom, míg összeesnek a levelek és a nokedlire borítom. Átkeverem és kész is.


      Nincsenek megjegyzések:

      Megjegyzés küldése