Oldalak

2018. július 29., vasárnap

Red Velvet piskóta


Red Velvet piskóta

Hozzávalók 24-es forma:
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 12 dkg lágy vaj
  • 25 dkg cukor
  • 2 egész tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál vanília-esszencia
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál ecet
  • 2 evőkanál piros ételfesték
Elkészítés:
  1. A tésztához a lisztet, a sót, a sütőport és a kakaóport egy keverőtálba szitáltam át együtt.
  2. A lágy vajat egy másik tálban a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a vanília-esszenciát és a tojásokat, simára kevertem. 
  3. A tejfölben elkevertem a piros ételfestéket. 
  4. A szódabikarbónát egy evőkanálba tettem, rácsöpögtettem az ecetet, majd amint felhabzott, a lisztes keverékhez adtam, amihez hozzáöntöttem a piros tejfölt is, illetve hozzákanalaztam a tojásos-vajas keveréket, és robotgéppel krémesre, simára kevertem.
  5. Egy 24 centis kapcsos tortaformát kivajaztam és kiliszteztem, belesimítottam a tésztát, és 180 fokos sütőbe tettem, légkeverés mellett kb. 30 perc alatt megsütöttem. 
  6. A sütőből kivéve hűlni hagytam, amikor langyosodik, akkor kivettem a kapcsos tortaformából, és rácson hagytam teljesen kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése