Oldalak

2018. július 7., szombat

Meggyleves





Meggyleves

Hozzávalók:
  • 70 dkg magozott meggy
  • 1/2 mk őrölt szegfűszeg
  • 1 tk őrölt fahéj
  • fél tk őrölt gyömbér
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek liszt
  • víz
  • 4 ek cukor
Elkészítés:

  1. A meggyet egy nagy lábosba öntöttem, ízesítettem és felöntöttem vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje.  Felforraltam és főztem kb 10 percig.
  2. A tejfölt kikevertem a liszttel, adtam hozzá egy merőkanálnyi meggylevet. 
  3. Simára kevertem, majd hozzáadtam a leveshez. 
  4. Két percig forraltam még. 
  5. Hagytam kihűlni. Hűtőbe tettem, hogy jó hideg legyen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése