Oldalak

2018. július 7., szombat

Málnás csokoládé mousse




Málnás csokoládé mousse

Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 10 dkg étcsokoládé (70%-os) málnás
  • 3 tojás + 1 fehérje
  • 2 dl habtejszín (szobahőmérsékletű)
  • 1 ek cukor
  • csipet só
  • 2 cl whisky (elhagyható)
Tetejére:

  • kevés ribizli vagy málna
  • pici tejszínhab
  • ét és fehér csokoládé

Elkészítés:
  1. A tojásokat szétválasztottam, majd  a fehérjét a sóval kemény habbá vertem. Mikor kezd már szép kemény lenni lehet hozzá adni 2 cl whiskyt.
  2. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem. (Lehet géppel is, ki mennyi erőt érez magában.)
  3. Vízgőz fölött megolvasztom a csokoládét közepes hőmérsékleten. Mikor megolvadt leveszem a gőzről.
  4. Belekeverem először 3 ek tejszínt, majd habosra kevert tojás sárgáját. Ezután 3 részletben beleforgatom a tojáshabot is. Végül a maradék tejszínt kemény habbá vertem és azt is beleforgattam.
  5. Mehet a poharakba, majd a hűtőbe. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése