Oldalak

2018. július 29., vasárnap

Liguriai cukkinikrémleves




Liguriai cukkinikrémleves

Hozzávalók:
  • 70 dkg cukkini
  • 1 közepes fej vöröshagyma 
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj 
  • 8 dl zöldségalaplé (leveskockából is lehet)
  • 50 ml fehérbor
  • bors
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • Cayenne bors
  • 150 ml főzőtejszín
Tálaláshoz:
  • foszlós kalács 
  • fokhagyma
  • vaj
  • friss bazsalikom
  • feta sajt
Elkészítés:
  1. A cukkiniből fejenként 2-3 karikával félreteszek, a többit felkockázom héjastól.
  2. A vöröshagymát apróra vágtam és megfuttattam a forró olajon. Hozzáadom az apróra vágott fokhagymát és a cukkinit. Megpárolom együtt. 
  3. Egy leveskockát felodok 8 dl forró vízben. 
  4. Megszórom borssal, bazsalikommal és kevéske sóval. Rálöttyintem a fehérbort, pár perc forralás után az alaplevet is hozzáadom. Kb 25 percig forralom. Utána botmixerrel leturmixolom.
  5. Visszateszem a tűzhelyre, belekeverem a tejszínt, 1-2 perc forralás után el is készült. 
  6. A cukkini szeleteket forró olívaolajon megpirítom.
  7. Foszlós kalácsból vastagabb szeleteket vágok és kenyérpirítóban megpirítom, majd bedörzsölöm fokhagymával. Meg lehet kenni egy kis vajjal is.
  8. Tálaláskor friss bazsalikommal és egy kis feta sajttal is megszórtam a tányérban a levest. Beleteszem a cukkini karikákat is.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése