Oldalak

2018. július 17., kedd

Hortobágyi húsos palacsinta





Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók 3 főre:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 ek zsír
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kisebb paprika
  • 1 paradicsom
  • bors
  • pirospaprika
  • 3-4 dl tejföl
  • petrezselyemzöld

Palacsintákhoz:

  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • bors
  • 1 dl tej
  • 1 dl szóda
  • 2 ek olaj a sütéshez

Elkészítés:
  1. A húst felkockáztam. A paprikát kicsumáztam és felkarikáztam, a paradicsomot felkockáztam. A hagymát megtisztítottam, finomra vágtam. 
  2. Zsírban megfonnyasztottam a hagymát, majd kis vízzel felöntve visszaforraltam. Hozzáadom a zöldségeket addig párolom, míg az összes levét kiengedi, majd elforrja. Rádobtam a húst, erős tűzön kissé megpirítottam. Lehúztam az edényt a tűzről, megszórtam a húst a pirospaprikával, ízlés szerint sóztam, borsoztam összekevertem, visszatettem a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároltam, azaz pörköltet készítettem.
  3. Közben a palacsintákhoz elhabartam a tejben és a szódában a tojásokat, 1-1 csipet sót és őrölt borsot, majd a lisztet is hozzá kevertem csomómentesen. Fél órát pihentettem. Egy közepes méretű serpenyőt vékonyan kikentem olajjal és 6 vastagabb palacsintát sütöttem belőle. Letakartam, melegen tartom. A sütőt előmelegítem 160 °C-ra.
  4. Kiszedtem a húst a levéből és megdaráltam késes aprítóban. A levében elkevertem 3 dl tejfölt, összeforraltam, és annyit adtam belőle a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjak.
  5. Megkentem vele a palacsintákat, batyuszerűen összetekertem,   tűzálló tálba sorakoztattam. Megöntöztem a maradék tejfölös-paprikás mártással (ha túl híg, 1-2 kk. liszttel összeforralva besűrítem), és a sütőben átforrósítom (10 perc). Meglocsoltam a palacsinták tetejét a maradék tejföllel, és petrezselyemmel díszítve azonnal tálaltam.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése