Oldalak

2018. július 2., hétfő

Gyümölcstorta




Gyümölcstorta

Hozzávalók:
Piskóta:
  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 5 ek rétes liszt

Töltelék:
  • 1/2 csomag főzős tejszínes pudingpor
  • 2 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 30 dkg eper
Zselé:
  • tortazselé
  • 2 dl víz vagy gyümölcslé
  • 2 ek cukor
Tetejére:
  • 2 dl habtejszín
  • 1 vaníliás cukor
  • tortadara, reszelt csokoládé

Elkészítés:
  1. A gyümölcstorta formát kikentem zsírral és a kiliszteztem.
  2. Előmelegítem a sütőt 150-160 fokra légkeveréssel.
  3. A tojásokat szétválasztottam és a fehérjét elkezdtem felverni, mikor már kezd habosodni, akkor hozzáadom a cukrot és kemény habbá verem. 
  4. Hozzáadom a tojások sárgáját is, majd még kb 2-3 percig kevertetem a géppel.
  5. Kézi habverővel óvatosan hozzáforgatom az átszitált lisztet.
  6. Belesimítom a formába és kb 15-20 perc alatt megsütöm.
  7. Rácsra borítva kiveszem a formából, visszafordítom, hogy a teteje legyen felül és hagyom kihűlni.
  8. Mikor kihűlt tortatányérra teszem. 
  9. Elkészítem a pudingot és langyosan a piskótára öntöm.
  10. Az epret megtisztítom, félbe vágom és a tortára igazítom, amennyi csak ráfér. Félre teszem.
  11. A vizet a cukorral és tortazselével elkeverem, majd felmelegítem és simára keverem. Mivel ez tortazselé, ezt kiforralom. Hagyom utána kicsit hűlni, majd a gyümölcsök tetejére öntöm egy kanál segítségével. Hűtőbe teszem.
  12. Tálalás előtt felverem a tejszínhabot rásimítom a tetejére és megszórom reszelt csokoládéval.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése