Oldalak

2018. július 17., kedd

Epres-málnakrémes joghurtos csokoládétorta




Epres-málnakrémes joghurtos csokoládétorta


Hozzávalók 21-es tortához:
Piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • 1 ek kakaópor


Krém:

  • 40 dkg görög joghurt
  • 12 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 25 dkg eper
  • 10 dkg málna
  • 20 g zselatin
  • málna,őszibarack és szeder

Ganache krém:

  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg étcsokoládé (70%-os)

Tetejére:

  • málna
  • szeder
  • őszibarack
Elkészítés:
  1. Megsütöttem a kakaós piskótát és teljesen kihűtöttem  ezután kettévágtam. A felső lapot egy tortatálra tettem, majd állítható tortagyűrűt teszek a tészta köré. Málna és szederszemeket rakok felváltva a széléhez, majd egy sor őszibarack szeletet is a belső körbe.
  2. Kis lábosban 4-5 evőkanál vízzel elkevertem a zselatint, sűrű massza lesz belőle, és félreteszem.
  3. A krémhez összekeverem a joghurtot a cukorral, az eperpürével,málna darabokkal, majd óvatosan beleforgatom a habbá vert tejszínt is.
  4. Kis lángon felolvasztottam a zselatint, hozzákevertem 4-5 evőkanálnyi krémet, majd a többi krémhez csorgattam vékony sugárban, folyamatos keverés mellett. Ezután a tortaformába öntöttem, belesimítottam. 
  5. Rányomkodtam a tetejére a másik lapot, a simább felével fölfelé. Hűtőbe tettem.
  6. A ganache krémhez a tejszínt felforraltam, majd elkevertem benne a csokoládét, hogy krémes legyen, majd a torta tetejére simítottam. 
  7. A még lágy krémre helyezem a díszítéshez használt gyümölcsöket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése