Oldalak

2018. július 2., hétfő

Citrusos mascarpone krémmel töltött marcipános torta



Citrusos mascarpone krémmel töltött marcipános torta
(Gizi)
Hozzávalók:


Krém:
  • 50 dkg mascarpone
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1-1 citrom, lime és narancs reszelt héja, pici lé is
Tetejére:
  • 25 dkg bolti marcipán
  • 1-2 ek instant kakaó
Elkészítés:
  1. A piskótát, miután kihűlt három részre vágom.
  2. A mascarponét összekevertem a puha vajjal, majd hozzá adtam a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt  citrushéjakat, és körülbelül fél deciliternyi levet vegyesen.
  3. Robotgéppel jó habosra kevertem, közben pedig apránként adtam még hozzá a maradék gyümölcsléből, figyelve arra nehogy túl lágy legyen a krém. 
  4. A simára kevert krémet 3 részre osztottam, majd megtöltöttem vele a lapokat, és körbe kentem vele a tortát. Az egyik tortalapot rátettem egy tálcára, majd megkentem a krémmel. A felső lapra is kentem krémet, végül körbe kentem a krémmel a tortát mielőtt ráhelyezem a marcipánt.
  5. A marcipánból porcukorral megszórt felületen nyújtottam egy kb. 25 cm-es kört, majd a torta nagyságára igazítottam. Óvatosan ráhelyeztem a torta tetejére. A maradék marcipánból apró golyókat készítettem és egy kis krémmel a tetejére helyeztem.
  6. Feliratot is készítettem és azokat is feltettem rá, végül megszórtam a tetejét instant kakaóval.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése