Oldalak

2018. június 30., szombat

Oreos mascarponés áfonyás-szedres pite sütés nélkül




Oreos mascarponés áfonyás-szedres pite sütés nélkül

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg Oreo keksz
  • 10 dkg olvasztott vaj

Töltelék:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 dl epres joghurt
  • 2 dl habtejszín vagy cukrászhab
  • 1 ek expressz zselatin fix
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 ek málna ízű házi szörp (elhagyható)
Tetejére:

  • 10-10 dkg áfonya és szeder
  • 3-4 dkg fehér csokoládé
  • 1 tk olaj


Elkészítés:

  1. A kekszet aprítóval ledaráltam finom morzsásra, majd hozzáadtam az olvasztott vajat és elkevertem.
  2. Egy kivehető aljú piteformába nyomkodtam egyenletesen a morzsát, a széléhez is. Betettem a hűtőbe egy órára.
  3. Utána a mascarponét a habtejszínnel, vaníliával elkezdtem habosra keverni robotgéppel. Hozzáadtam a joghurtot és az expressz zselatint. A málna szörppel kicsit megszínezem.
  4. Elővettem a piteformát a tésztára simítottam a krémet. A tetejét kiraktam a gyümölcsökkel.
  5. A fehér csokoládét felolvasztottam és elkevertem az olajjal, majd a gyümölcs tetejére csorgattam.
  6. Hűtőbe tettem 4 órára. Tálalás előtt levettem róla a piteforma szélét. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése