Oldalak

2018. június 25., hétfő

Almás pikáns saláta




Almás pikáns saláta

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb zöld alma
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 1 lilahagyma
  • fél fej jégsaláta
  • 1 nagyobb sárga paprika

Öntet:

  • 1 dl majonéz
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél tk só
  • 1 mk bors
  • 1 ek porcukor
  • 2 ek citromlé
  • 1 ek ketchup
  • kevés Cayenne bors

Elkészítés:

  1. Az öntet hozzávalóit összekevertem, majd állni hagytam.
  2. A salátához az almát vékony csíkokra gyalultam. A salátát felkockáztam, az uborkát,lila hagymát és paprikát vékony karikákra vágtam. 
  3. Mindent összeforgattam, majd tálalás előtt fél órával az öntettel meglocsoltam és átkevertem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése