Spagetti carbonara
Hozzávalók 2 személyre:
- 15 dkg pancetta (hasaalja szalonna)
- 10 dkg pecorino sajt vagy parmezán
- 30 dkg spagetti
- 4 tojás sárgája
- 1 egész tojás
- bors
- só
Elkészítés:
- A szalonnát felkockáztam, majd kis lángon megpirítottam zsiradék hozzáadása nélkül. Mikor elkészül kiszedem a serpenyőből és hagyom langyosra hűlni.
- A tésztát enyhén sós lobogó vízben elkezdem megfőzni.
- Közben a tojások sárgáját és az egy egész tojást közepes tálba teszem. Belereszelem a sajtot, megborsozom. Összekeverem egy kézi habverővel.
- Ha a szalonna langyos, azt is beleforgatom.
- Mikor a tészta kész gyorsan leszűrtem és a tojásos keverékhez kevertem, ha túl sűrű a főzővízzel lehet hígítani, de csak óvatosan. Krémes állagú szósz a cél a tészta felületén. Gyorsan kell vele dolgozni, hogy utána élvezhessük a finom tésztánkat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése