Oldalak

2018. május 21., hétfő

Spagetti carbonara




Spagetti carbonara

Hozzávalók 2 személyre:

  • 15 dkg pancetta (hasaalja szalonna)
  • 10 dkg pecorino sajt vagy parmezán 
  • 30 dkg spagetti
  • 4 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • bors

Elkészítés:

  1. A szalonnát felkockáztam, majd kis lángon megpirítottam zsiradék hozzáadása nélkül. Mikor elkészül kiszedem a serpenyőből és hagyom langyosra hűlni.
  2. A tésztát enyhén sós lobogó vízben elkezdem megfőzni.
  3. Közben a tojások sárgáját és az egy egész tojást közepes tálba teszem. Belereszelem a sajtot, megborsozom. Összekeverem egy kézi habverővel.
  4. Ha a szalonna langyos, azt is beleforgatom.
  5. Mikor a tészta kész gyorsan leszűrtem és a tojásos keverékhez kevertem, ha túl sűrű a főzővízzel lehet hígítani, de csak óvatosan. Krémes állagú szósz a cél a tészta felületén. Gyorsan kell vele dolgozni, hogy utána élvezhessük a finom tésztánkat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése