Sajttal töltött szélű szalámis-sonkás pizza
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg rétesliszt
- 3 dkg friss élesztő
- 1 tk cukor
- 1 ek zsír
- 2 ek olívaolaj
- 1 dl tej
- 1,5-2 dl langyos víz
- 1 tk só
Szélébe:
- 15 dkg sajt
Tetejére:
- kb 3-4 ek házi pizzakrém/fűszeres ketchup
- 10 dkg szalámi
- 10 dkg sonka
- 1 fej vörös hagyma
- kis doboz kukorica
- 20 dkg sajt
Elkészítés:
- A tésztához a liszteket elkevertem a sóval és összemorzsoltam a zsiradékokkal.
- Az élesztőt felfuttattam a langyos cukros tejben. Hozzáadtam a liszthez, majd a langyos víz adagolásával ruganyos tésztává dagasztottam. Hagytam a duplájára kelni meleg helyen letakarva.
- Egy gáztepsit kikentem vajjal/zsírral, majd a tésztát addig nyújtottam, míg minden oldalán túllóg a tepsi szélein.
- A szeleihez egyenletesen elosztva minden hová tettem a sajtból, majd visszahajtottam azt.
- Utána megkentem a tésztát házi fűszeres ketchuppal, rátettem a szalámikat, a sonkát, kukoricát, felszeletelt hagymát és megszórtam sajttal.
- 200 fokos előmelegített sütőbe tettem és 20 perc alatt készre sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése