Oldalak

2018. május 7., hétfő

Sajttal töltött szélű szalámis-sonkás pizza




Sajttal töltött szélű szalámis-sonkás pizza

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1 ek zsír
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 dl tej
  • 1,5-2 dl langyos víz
  • 1 tk só

Szélébe: 

  • 15 dkg sajt

Tetejére:

  • kb 3-4 ek házi pizzakrém/fűszeres ketchup
  • 10 dkg szalámi
  • 10 dkg sonka
  • 1 fej vörös hagyma
  • kis doboz kukorica
  • 20 dkg sajt

Elkészítés:
  1. A tésztához a liszteket elkevertem a sóval és összemorzsoltam a zsiradékokkal.
  2. Az élesztőt felfuttattam a langyos cukros tejben. Hozzáadtam a liszthez, majd a langyos víz adagolásával ruganyos tésztává dagasztottam. Hagytam a duplájára kelni meleg helyen letakarva.
  3. Egy gáztepsit kikentem vajjal/zsírral, majd a tésztát addig nyújtottam, míg minden oldalán túllóg a tepsi szélein.
  4. A szeleihez egyenletesen elosztva minden hová tettem a sajtból, majd visszahajtottam azt.
  5. Utána megkentem a tésztát házi fűszeres ketchuppal, rátettem a szalámikat, a sonkát, kukoricát, felszeletelt hagymát és megszórtam sajttal.
  6. 200 fokos előmelegített sütőbe tettem és 20 perc alatt készre sütöttem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése