Oldalak

2018. május 21., hétfő

Rakott burgonya




Rakott burgonya

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db nagyobb héjában főtt burgonya
  • 4db főtt tojás
  • 2 szál betyár virsli
  • kis darab füstölt kolbász
  • 3 szél újhagyma
  • pici zsír
  • 1 dl tejszín
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • bors
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  1. A főtt burgonyát karikára vágtam, majd zsírral vékonyan kikent tepsibe helyeztem egy sort belőle. Picit megsóztam. Erre tettem egy sor karikára vágott kolbászt.
  2. A tojást is felkarikáztam és a kolbászra sorakoztattam. Megszórtam újhagyma karikákkal.
  3. Erre kerül a betyár virsli, majd a tetejére a maradék burgonya. Megsóztam, megkentem kevés zsírral, majd 180 fokos sütőben pirulásig sütöttem.
  4. Összekevertem a tejszínt, tejfölt,sót, borsot és a tojást. Ezt eloszlattam a tetején, lehetőleg mindenhová jusson. Megszórtam még reszelt sajttal és vissza tettem annyi időre a sütőbe míg megpirul ez is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése