Oldalak

2018. május 21., hétfő

Hotdog újragondolva





Hotdog újragondolva

Hozzávalók:
Tészta:
  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 csapott ek só
  • 1 tk cukor
  • 1 dkg zsír
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 cs szárított élesztő
    Töltelék:
    • 6 db bécsi virsli
    • 2 ek mézes mustár
    • 1 maréknyi csalamádé
    • 1 maréknyi pirított hagyma (Lidl, Tesco)
    • 12 szelet sonka( Fekete-erdei vagy Kőrishegyi)
    Tetejére:
    • 15 dkg trappista
    • 1 tojás kenéshez
      Elkészítés:
      1. A tésztához a lisztet a sóval összekeverem, majd a zsiradékokat is elmorzsolom vele. A tejet meglangyosítom és adok hozzá pici cukrot, majd belekeverem az élesztőt. Megszórom pici liszttel és hagyom felfutni.
      2. Összegyúrom. Ruganyos tésztává dagasztom.
      3. Duplájára kelesztem, majd fél centi vastagságúra kinyújtom. Megkentem a mustárral. 3 cm széles csíkokra vágtam, megszórtam a pirított hagymával és a kinyomkodott csalamádéval. A virsliket betekertem először a sonkaszeletekkel, majd a tésztacsíkokkal.
      4. Felsorakoztattam a sütőpapírral bélelt tepsiben egymástól 1-2 ujjnyi távolságra, majd megkentem tojással és megszórtam sajttal. 
      5. 180 fokos sütőben pirosra sütöttem.





      Nincsenek megjegyzések:

      Megjegyzés küldése