Oldalak

2018. május 21., hétfő

Egyben sült fasírt bacon kabátban




Egyben sült fasírt bacon kabátban

Hozzávalók:
  • 60 dkg darált hús
  • 20 dkg öreg kenyér
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kb 1 tk só
  • kb 1/2- 1 tk bors
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 1 tojás
  • kb 12 dkg szeletelt bacon
  • zsemlemorzsa
  • petrezselyem zöld
Elkészítés:

  1. A darált húst egy tálba tettem. 
  2. A kenyeret vízbe áztattam, majd alaposan kinyomkodtam. 
  3. A hagymát apróra vágva hozzáadtam, a fokhagymát belereszeltem. Sóztam, borsoztam, megszórtam kb 1 csapott evőkanál pirospaprikával.
  4. Hozzáadtam a tojást és bizony kézzel összedolgoztam. 
  5. Az őzgerinc formát kibéleltem baconnel, hogy a szélén túllógjon.
  6. Kitöltöttem a formát fasírttal. Behajtogattam a tetejére a bacont, majd 180 fokos előmelegített sütőbe tettem.
  7. Szép pirosra sütöttem, majd egy sütőpapíros tepsire kifordítva a másik oldalát is pirosra sütöttem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése