Oldalak

2018. május 21., hétfő

Ananászos-barackos zablisztes-kókuszos crumble joghurtos citrusos fagylalttal




Ananászos-barackos zablisztes-kókuszos crumble joghurtos citrusos fagylalttal

Hozzávalók 4 szuflé formához (9 x 5 cm) :
Morzsa:

  • 5 dkg zabliszt
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg barna cukor
  • 5 dkg kókusz reszelék
  • lime- és citromhéj

Töltelék:

  • 4 szelet ananász
  • 4 fél barackbefőtt
Tálaláshoz:

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit késes robotgépbe tettem és morzsásra kevertem.
  2. A formákat kikentem vajjal. A gyümölcsöket felkockáztam és egyenletes elosztottam a formákba.
  3. Szétosztom a gyümölcsök tetején a morzsát. 
  4. Tepsibe helyezem a formákat és befedem alufóliával.
  5. 170 fokos előmelegített sütőbe teszem és 25 percig így sütöm, majd leveszem a fóliát és megpirítom a tetejét.
  6. Kicsit hagyom hűlni, majd frissen készült házi fagylalttal tálalom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése