Oldalak

2018. április 15., vasárnap

Túrós epres kocka





Túrós epres kocka

Hozzávalók
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 ek kakaópor

Krém:
  • 25 dkg vaj
  • 18 dkg porcukor
  • 35 dkg túró

Gyömölcsös réteg:

  • 50 dkg eper
  • 1 csomag expressz tortazselé

Tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • 1 vaníliás cukor
  • díszcukor

    Elkészítés:
    1. A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tepsi aljába szabott sütőpapírt teszek.
    2. A piskótához a tojásokat szétválasztottam és a fehérjét kemény habbá vertem gépi habverővel.
    3. Beleszórtam apránként a cukrot és tovább habosítottam. Kellőképpen legyen kemény, de szép sima legyen a hab, a cukorszemcsék oldódjanak fel benne. 
    4. Végül a tojások sárgáját is belekevertem egyesével. 
    5. A lisztet,kakaóport óvatosan kevertem bele. Egyenletesen keveredjen el a benne. Buborékos, habos legyen a tészta állaga a bele dolgozott levegőtől.
    6. Beleöntöttem a formába a tésztát, elsimítottam.
    7. Mérsékelt hőfokon sütöttem készre kb 30 perc alatt a piskótát.
    8. Rácsra borítottam, lehúztam a sütőpapírt és hagytam kihűlni.
    9. Kikeverem habosra a margarint a cukorral, majd hozzádolgozom a túrót. A süteménykeretet köré raktam, majd a túrós krémet rákentem a piskótára. Lehetőleg ne maradjon hézag sehol, mert akkor lefolyik a zselé.
    10. A tetejét kiraktam a felszeletelt eperrel. Elkészítettem a zselét, majd a gyümölcsre öntöttem. Hagytam megdermedni.
    11. Tálalás előtt felverek 2 dl habtejszínt és habzsákkal kis halmokat készítek minden kis kockára. (előre eltervezem hogy vágom fel) Megszórom kevés cukorral,majd kockára vágva kínálom.



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése