Oldalak

2018. április 3., kedd

St Galleni csirkemáj francia lecsóval és tarhonyával



St Galleni csirkemáj francia lecsóval és tarhonyával
Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg bacon
  • frissen őrölt zöld bors
  • majoránna

Lecsó:

  • 1 kisebb padlizsán
  • 1 cukkini
  • 1 kápia paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 dl paradicsomlé
  • olívaolaj
  • bors
  • 1 tk cukor
  • víz

Köret:

  • 2,5 dl tarhonya
  • 5 dl víz
  • olaj

Elkészítés:
  1. A tarhonyát a sóval elkeverem, hozzáadom az olajat, majd megpirítom. Közben a vizet felforralom és mikor kellően megpirult a tészta ráöntöm. Takarékra veszem a lángot, majd félrecsapott fedő alatt puhára párolom. Akkor jó, ha az összes vizet magába szívta. Lefedve félre teszem.
  2. A lecsóhoz a zöldségeket felkockázom, majd először a hagymát futtatom meg a forró olajon, majd jöhet a padlizsán (héj nélkül), aztán a paprika, paradicsom és a cukkini. Sóztam, borsoztam, ráöntöttem a paradicsomlevet és megszórtam pici cukorral. Hagytam rotyogni fedő alatt. Ha szükséges közben pici vizet adok hozzá. Mikor kész leveszem a tűzről és félre teszem.
  3. A májat megtisztítom és ketté szedem. Sózom (óvatosan),majoránnával, frissen őrölt zöld borssal megszórom. Betekerem baconbe. Körülbelül egy szelet bacon 2 májdarabhoz elég. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatom őket.
  4. 200 fokos légkeveréses sütőbe teszem és 20 percig sütöm, majd emelem a hőmérsékletet 220 fokra és még 10-15 percig sütöm. Belül krémesen átsül, kívül pedig ropogós lesz a bacon.
  5. Az elkészült ételt együtt tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése