Sportszelet
Hozzávalók 23x34 tepsihez:
- 75 dkg darált keksz
- 37 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 8 dkg holland kakaópor
- 4 cl rum vagy aroma
- kevés tej, ha szükséges
Tetejére:
- 13 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj
- színes szórócukor és gyöngy (elhagyható)
Elkészítés:
- A kekszet a porcukorral és a kakaóporral elkevertem, majd hozzáadtam a vajat és elmorzsoltam vele.
- Hozzáadtam a rumot és ha szükséges kevés tejet is bele lehet dolgozni. Ne legyen túl lágy de könnyen el lehessen lapogatni a tepsiben, amit előtte fóliával kibélelünk. Próbáljuk minél egyenletesebben elsimítani. (Én a fondant és marcipán formázó nyújtómat használtam hozzá.)
- A csokoládét felolvasztottam gőz felett, majd belekevertem az olajat és a süti tetejére simítottam.
- Megszórtam sokfajta díszcukorral. Hűtőbe tettem 2-3 órára.
- Kivettem és kiemeltem a tepsiből, majd felkockáztam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése