Oldalak

2018. április 15., vasárnap

Papusas





Papusas
Hozzávalók:
  • 20 dkg búzaliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 csapott tk sütőpor
  • 1 csapott tk só
  • 50 ml étolaj
  • 140 ml víz
Töltelék:
  • 10 dkg párizsi
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 ek tejföl
  • fél fej lilahagyma
  • 3 szelet apróra vágott bacon
  • 1 ek friss apróra vágott petrezselyem
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • bors
Elkészítés:
  1. A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrtam. Hagytam picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítem.
  2. A bacon szalonnát egy kicsit megpirítottam.
  3. A töltelékhez a párizsit lereszeltem, a fokhagymát és lila hagymát apróra vágtam. Mindent összekevertem, a bacont is beleforgattam.
  4. A tésztát 6 egyenlő részre osztottam, majd kilapítottam és egyenlően elosztottam a tölteléket.
  5. A tészta széleit összecsíptem, majd kicsit ellapítottam.
  6. Olaj nélküli forró serpenyőben 5 perc alatt mindkét oldalát megsütöttem.
  7. Forrón tálaltam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése