Oldalak

2018. április 1., vasárnap

Meggyes kevert



Meggyes kevert

Hozzávalók
  • 25 dkg margarin
  • 17 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 35 dkg liszt + 1 ek
  • 1 sütőpor
  • kb. 1,5 dl tej
  • meggybefőtt
  • csipet só
  • 1 fél citrom reszelt héja
    Elkészítés:
    1. A margarint a cukorral habosra kevertem. 
    2. Hozzákevertem a tojások sárgáját. 
    3. A liszttel elkevert sütőport is beledolgoztam a tejjel együtt. 
    4. A tojások fehérjét egy csipet sóval felvertem kemény habbá, majd óvatosan a masszához adtam.
    5. A tepsit kivajaztam, majd beleöntöttem a tésztát. 
    6. A meggybefőttet lecsepegtettem, majd 1 evőkanál liszttel összeforgattam és a tészta tetejére szórtam.
    7. 170 fokos előmelegített sütőben 150-160 fokon megsütöttem kb. 35 perc alatt. Tűpróba!



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése