- 2,5 dl meggy befőtt
- 2,5 dl cseresznye befőtt
- 3 dkg aszalt áfonya
- 5 dkg mazsola
- 1/2 mk őrölt szegfűszeg
- 1 tk őrölt fahéj
- fél tk őrölt gyömbér
- 2 ek tejföl
- 1 ek liszt
- víz
- 1-2 ek cukor, ha szükséges
Elkészítés:
- A gyümölcsöket a levükkel együtt egy nagy lábosba öntöttem, ízesítettem és felöntöttem vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje. A cukrot mielőtt beletennénk kóstoljuk meg és csak óvatosan nehogy túl édes legyen.Felforraltam és főztem kb 10-15 percig.
- A tejfölt kikevertem a liszttel, adtam hozzá egy merőkanálnyi gyümölcslevet.
- Simára kevertem, majd hozzáadtam a leveshez.
- Két percig forraltam még. Ekkor tettem bele az aszalványokat.
- Hagytam kihűlni. Hűtőbe tettem, hogy jó hideg legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése