Oldalak

2018. április 3., kedd

Mazsolás gyümölcsleves



Mazsolás gyümölcsleves

Hozzávalók:
  • 2,5 dl meggy befőtt
  • 2,5 dl cseresznye befőtt
  • 3 dkg aszalt áfonya
  • 5 dkg mazsola
  • 1/2 mk őrölt szegfűszeg
  • 1 tk őrölt fahéj
  • fél tk őrölt gyömbér
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek liszt
  • víz
  • 1-2 ek cukor, ha szükséges
Elkészítés:

  1. A gyümölcsöket a levükkel együtt egy nagy lábosba öntöttem, ízesítettem és felöntöttem vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje.  A cukrot mielőtt beletennénk kóstoljuk meg és csak óvatosan nehogy túl édes legyen.Felforraltam és főztem kb 10-15 percig.
  2. A tejfölt kikevertem a liszttel, adtam hozzá egy merőkanálnyi gyümölcslevet. 
  3. Simára kevertem, majd hozzáadtam a leveshez. 
  4. Két percig forraltam még. Ekkor tettem bele az aszalványokat.
  5. Hagytam kihűlni. Hűtőbe tettem, hogy jó hideg legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése