Oldalak

2018. április 1., vasárnap

Lencsefőzelék



Lencsefőzelék

Hozzávalók:

  • 25 dkg lencse
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg zsír
  • 3 dkg liszt
  • 1 tk őrölt pirospaprika

Elkészítés:

  1. Előző este a lencsét beáztattam, majd másnap ezt a vizet leöntöttem róla és feltettem tiszta vízben egy lábosban főni.
  2. Megsóztam és apróra vágott fokhagymát adtam hozzá. Puhára főztem a lencsét.
  3. A zsírt felolvasztottam, majd a lisztet hozzá kevertem és zsemleszínűre pirítottam. Lehúztam a lángról, majd belekevertem a paprikát és besűrítettem a rántással a főzeléket.
  4. Fokhagymás sült oldalassal tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése