Oldalak

2018. április 15., vasárnap

Hókifli házi cukormentes szilvalekvárral




Hókifli házi cukormentes szilvalekvárral

Hozzávalók (62 db):

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 15 dkg vaj
  • 2 ek porcukor
  • csipet só
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 ek 10%-os ecet

Töltelék:

  • kb 2 dl házi cukormentes szilvalekvár

Forgatáshoz:

  • porcukor

Elkészítés:

  1. A lisztet elkevertem a porcukorral és a sóval, majd elmorzsoltam a zsiradékkal.
  2. A tejfölt összekevertem az ecettel, majd a tésztához adtam.
  3. Összegyúrtam, majd fóliába csomagolva a hűtőbe tettem 12 órára.
  4. Másnap átgyúrtam, kettőbe osztottam és kb 3 mm vékonyságúra kinyújtottam az első gombócot.
  5. Körülbelül 7,5 cm átmérőjű köröket szaggattam ki a tésztából, aminek a közepébe tettem fél teáskanálnyi lekvárt. Ráhajtottam az egyik szélét a másikra, majd lenyomkodtam, közben a levegőt kipréseltem belőle. A szélét alá hajtottam és a két végét picit megtekertem, hogy biztosan ne nyíljon ki, majd kifli formára igazítottam. Addig csináltam, míg az összes tészta elfogyott.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam őket és 170 fokos légkeveréses sütőben kb 10 perc alatt megsütöttem. Még forrón porcukorba forgattam.





Megjegyzés: Teljesen saját recept. Nekem az élesztős verzió nem ízlik, hamar visszapuhul, sütőporost nem akartam készíteni. De ez a tészta igazán, nagyon omlós és finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése