Oldalak

2018. április 15., vasárnap

Extra sajtos baconos, sonkás hamburger teljes kiőrlésű buciban






Extra sajtos baconos, sonkás hamburger teljes kiőrlésű buciban

Hozzávalók 8 hamburgerhez:


Húspogácsa:

  • 80 dkg sertés darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 ek sötét szójaszósz

Összeállításhoz:

  • 8 tk mézes mustár
  • 4 nagy levél jégsaláta
  • 16 szelet bacon
  • 8 szelet füstölt sonka
  • 8 tk majonéz 
  • 16 szelet gouda sajt
  • csípős csalamádé
  • 8 tk bbq szósz
  • 16 dkg trappista sajt

Elkészítés:

  1. A húspogácsához a vöröshagymát aprítógépben nagyon apróra vágtam, majd a húshoz adtam a szójaszósszal együtt. Összedolgoztam, majd lefedve a hűtőbe tettem pár órára. (Ezalatt elkészíthetjük a bucikat. Én most szezámmaggal is megszórtam a tetejét.)
  2. A pogácsához 8 részre osztom a húst. Sütőpapírok között kilapítom és megformázom a húst, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket. 200 fokos sütőben megsütöm szép pirosra.
  3. Az összeállításkor forró serpenyőbe öntök egy kis olívaolajat és megpirítom a félbevágott bucikat a vágott felüknél. Utána kisütöm a bacont és a sonkát is. A bacont 2 szeletbe vágom.
  4. A serpenyőbe csúsztatom egyesével a húspogácsát (mindig csak egyet) teszek rá 2 szelet sajtot, majd a megsült bacont. Kicsit várok, hogy a sajt megolvadjon. Megfordítom és a másik felére is teszek sajtot és a megsült sonkát. Ismét vissza fordítom, addig előkészítem a bucit.
  5. A buci alját megkenem mézes mustárral, teszek rá két szelet bacont, arra jégsaláta, majonéz, majd a húspogácsa az extrákkal. Erre jön a kinyomkodott 1 evőkanálnyi csalamádé, még egy kis reszelt sajt, majd a tetejére bbq szósz és a buci felső fele.

Jó étvágyat! :) Egy kis kiegészítésként jöhet mellé kevés sült burgonya is.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése