Oldalak

2018. április 3., kedd

Csípős-mézes füstölt csülök -Húsvét 2018






Csípős-mézes füstölt csülök

Hozzávalók:

  • 1,8 kg füstölt csülök
  • 1 egész torma
  • 2 babérlevél
  • 10 szem egész bors
  • 6 szem borókabogyó

Máz:

  • 2 ek méz
  • 1 tk erős pista
  • 1 ek szója szósz
  • 1 ek unikum

Hozzá:

  • 6-8 tojás


Elkészítés:

  1. A csülköt egy nagy lábosban feltettem főni annyi vízzel, ami lehetőleg ellepi.
  2. Mellé tettem a fűszereket és a megtisztított feldarabolt tormát is. Addig főztem, amíg a villa könnyedén belemegy a bőrébe. Ez körülbelül 2,5-3 óra volt.Hagytam kicsit hűlni.
  3. Kivettem a főzővizéből, kihúztam belőle a csontokat. Lehúztam róla a bőrét és az alatta lévő zsírréteget is leszedtem róla.
  4. A sütőt előmelegítettem 180 fokra.A főzőlevet leszűrtem, egy részét betettem a mélyhűtőbe. A maradékban kifőztem a tojásokat.
  5. A máz hozzávalóit összekevertem. A csülköt beletettem egy sütőpapírral bélelt tepsibe és lekentem a mázzal. Sütőbe tettem és 25-35 perc alatt szép pirosra sütöttem. Közben még kétszer átkentem a mázzal. Kivettem a sütőből.
  6. Pecsenyés tálra tettem és hagytam kihűlni.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése