Oldalak

2018. március 11., vasárnap

Csőben sült sajtos tészta




Csőben sült sajtos tészta

Hozzávalók 2 főre

  • 18 dkg durum csavart tészta
  • 8 dkg trappista sajt
  • 1 ek zsemlemorzsa

Mártás:

  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • 15 dkg cheddar sajt
  • fél dl tejszín
  • 1,5 dl tej

Tálaláshoz:

  • 6 szelet bacon

Elkészítés:

  1. A tésztát sós, lobogó vízben kifőztem.
  2. A vajat felolvasztottam, majd elkevertem benne a lisztet. Felöntöttem a tejjel, simára kevertem és kicsit később a tejszínt is hozzá kevertem. Ízesítettem sóval, borssal, szerecsendióval.
  3. Sűrűre főztem, majd a cheddar sajttal tettem még ízletesebbé.Beleforgattam a tésztát.
  4. Kivajazott jénaiba öntöttem és megszórtam trappista sajttal és zsemlemorzsával.
  5. 180 fokos sütőben sütöttem pirosra.
  6. Közben ropogósra sütöttem a bacont is. Tálaláskor szórtam belőle a kimert adagra. Azzal és anélkül is nagyon finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése