Oldalak

2018. február 19., hétfő

Pirított zöldséges tészta kínai szezámmagos csirkemellel




Pirított zöldséges tészta kínai szezámmagos csirkemellel

Hozzávalók:
Tészta:
  • 1 sárgarépa
  • 3-4 ek szójaszósz
  • 25 dkg spagetti
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg fej- és lila káposzta
  • ujjnyi darabka friss gyömbér reszelve
Feltét:
  • 1 egész csirkemell filé
  • 12 dkg liszt
  • 3 csapott ek étkezési keményítő
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 tojás
  • 0,5 dl ásványvíz
  • 1 tk sütőpor
Máz:
  • 1 dl ketchup
  • ízlés szerint erős paprika krém vagy chili
  • 1 nagy ek méz
  • 3 ek szezámmag

Elkészítés:
  1. A tésztát kifőztem előre. 
  2. A wok serpenyőt, jól felforrósítottam és beletettem az olajat. 
  3. Megfuttattam rajta az apróra vágott fokhagymát és a gyömbért.
  4. Hozzáadtam a szeletekre vágott hagymát, felcsíkozott káposztákat és a zsülienre vágott sárgarépát.
  5. Kb 8-10 perc alatt megpirítottam.
  6. Bele kevertem a tésztát,pár percig pirítottam együtt,  majd egy kevés szójaszósszal meglocsoltam és már kész is. 
  7. A csirkemellet közepes kockákra vágtam. A masszához minden hozzávalót összekevertem. 
  8. Közben felforrósítottam a kókuszolajat és masszába mártott csirkemell kockákat ropogósra sütöttem benne.
  9. A mázat összekevertem és rögtön ebbe forgattam húsokat.
  10. A tésztával együtt tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése