Oldalak

2018. február 18., vasárnap

Mascarponés nutella torta - Levente 8. szülinapjára





Mascarponés nutella torta

Hozzávalók (22 átmérőjű)
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 2 ek holland kakaópor

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 400 g nutella

Díszítéshez:

  • kb 5 dkg török mogyoró

Elkészítés:

  1. Kakaós piskóta. Én két részletben sütöttem, hogy ne kelljen elvágni.
  2. A mascarponét habosra kevertem a nutellával.
  3. A török mogyorót száraz, forró serpenyőben megpirítottam. Hagytam kihűlni, majd utána ledaráltam.
  4. A kihűlt piskóták közül az egyiket tortatálra teszem.Megkentem a krém 2/3 részével.
  5. Rátettem a másik lapot, óvatosan lenyomtam, majd kívül is egyenletesen bekentem a krémmel.
  6. Hűtőbe tettem dermedni. A maradék krémet habzsákba tettem.
  7. Körülbelül egy óra múlva elővettem a tortát. Az oldalát megszórtam mogyoróval. A tetejére sablonnal mintát szórtam vele.
  8. A maradék krémmel kidíszítettem. Tálalásig hűtőbe tettem.






Megjegyzés:
2 dl felvert tejszínhabot tennék még bele legközelebb és akkor egy csomag expressz zselatin is mehet bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése