Oldalak

2018. február 18., vasárnap

Lúdláb torta - Csökkentett cukortartalommal





Lúdláb torta - Csökkentett cukortartalommal

Hozzávalók (22 es átmérő):
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor vagy eritritol
  • 6 ek liszt
  • 2 ek holland kakaópor

Krém:

  • 6 dl tej
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek kakaópor
  • 6 dkg étcsokoládé (76%-os)
  • kb 15 dkg meggybefőtt
  • fél csomag expressz zselatin
  • 2 dl habtejszín
  • 3 ek eritritol

Tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 15 szem meggy (befőtt)

Összeállításhoz:

  • 3 cl konyak
  • tortadara

Elkészítés:

  1. Elkészítem két részletben a kakaós piskótákat.
  2. A krémhez a pudingot a tejjel és eritrittel sűrűre főzöm. 
  3. A felkockázott vajat belekeverem. Hozzáadom a felolvasztott és kakaóporral elkevert csokoládét, majd robotgéppel kihabosítom.
  4. Kemény habbá verem a habtejszínt is, amihez félidőben hozzáadom a fél csomag expressz zselatint.
  5. Óvatosan, de gyors mozdulatokkal belekeverem a krémbe.
  6. Az első piskótát ráteszem a tortatányérra, majd megkenem konyakkal. Torta karikát teszek köré. Rásimítom a krém felét. Rászórom a meggybefőttet, majd a krém másik felének a háromnegyedét is rásimítom.Ráteszem a másik piskótát. Óvatosan lenyomom. Hűtőbe teszem 2 órára.
  7. A maradék krémet habzsákba töltöm. Hűtőbe teszem.
  8. Amikor letelik a hűtési idő kiveszem őket, eltávolítom a torta karikát. Bekenem a szélét vékonyan krémmel, majd beszórom tortadarával.
  9. A tetejére felolvasztom a csokoládét és rásimítom, lehetőleg úgy, hogy csak a tetejére kerüljön.
  10. A maradék krémmel kidíszítem. Végül felkerülnek a meggyszemek és egy kevés tortadara is kerül a tetejére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése