Kelbimbó és brokkoli krémleves vajon pirított kelbimbóval és baconnel
Hozzávalók:
- 20 dkg brokkoli
- 20 dkg kelbimbó
- kb. 1 L zöldség alaplé
- 1/2 mk őrölt kömény
- 1,5 dl főzőtejszín
Tálaláshoz:
- 10 dkg bacon
- 10 dkg kelbimbó
- 3 dkg vaj
- csipet cukor
Elkészítés:
- Az alaplében feltettem főni a brokkolit és a kelbimbót. Puhára főztem. Őrölt köménnyel ízesítem.
- Amikor már puhák a zöldségek, a kelbimbóból kiveszek körülbelül fejenként 2-3 darabot és felszeletelem. A maradékot botmixer segítségével leturmixolom.
- Vissza teszem a tűzre és beállítom a krémességét tejszínnel. 2-3 perc forralás után elkészült.
- A bacont egy forró serpenyőben ropogósra sütöttem, majd félre tettem. A felszeletelt kelbimbót felforrósított vajon megpirítottam és megszórtam egy csipet cukorral. Karamellizáltam.
- A tálaláskor a tányérba mertem a levest,majd tettem bele a pirított kelbimbóból és megszórtam baconnel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése