Oldalak

2018. február 28., szerda

Kelbimbó és brokkoli krémleves vajon pirított kelbimbóval és baconnel




Kelbimbó és brokkoli krémleves vajon pirított kelbimbóval és baconnel

Hozzávalók:
  • 20 dkg brokkoli
  • 20 dkg kelbimbó
  • kb. 1 L zöldség alaplé
  • 1/2 mk őrölt kömény
  • 1,5 dl főzőtejszín
Tálaláshoz:
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg kelbimbó
  • 3 dkg vaj
  • csipet cukor
Elkészítés:
  1. Az alaplében feltettem főni a brokkolit és a kelbimbót. Puhára főztem. Őrölt köménnyel ízesítem.
  2. Amikor már puhák a zöldségek, a kelbimbóból kiveszek körülbelül fejenként 2-3 darabot és felszeletelem. A maradékot botmixer segítségével leturmixolom.
  3. Vissza teszem a tűzre és beállítom a krémességét tejszínnel. 2-3 perc forralás után elkészült.
  4. A bacont egy forró serpenyőben ropogósra sütöttem, majd félre tettem. A felszeletelt kelbimbót felforrósított vajon megpirítottam és megszórtam egy csipet cukorral. Karamellizáltam.
  5. A tálaláskor a tányérba mertem a levest,majd tettem bele a pirított kelbimbóból és megszórtam baconnel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése