Oldalak

2018. február 28., szerda

Joghurtos gyömbéres sajtos csirkemell




Joghurtos gyömbéres sajtos csirkemell


Hozzávalók:
  • 1,5 csirkemell filé
  • ujjnyi darab friss gyömbér
  • bors
  • 2 szál zöldhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl joghurt
  • 20 dkg sajt
  • 1-2 ek olaj
Saláta:
  • fél fej jégsaláta
  • 1 kisebb kápia paprika
  • 1 fej lila hagyma
Öntet:
  • 1 dl majonéz
  • 0,5 dl tej
  • bors
  • 2 ek porcukor
  • 1 ek fehérborecet
  • 2 ek citromlé
Elkészítés:
  1. A gyömbért, fokhagymát lereszeltem, a hagymát felkarikáztam. Belekevertem a joghurtba az olajjal együtt. 
  2. A csirkemell filéket kettőbe vágtam. Sóztam, borsoztam őket. Ráöntöttem a joghurtos masszát és 1-2 órát pihentettem.
  3. Sütőpapíros tepsibe sorakoztattam őket, alufóliával lefedtem, majd 160 fokos sütőben fél óra alatt megpároltam. 
  4. Levettem a fóliát és megforgattam őket. 10 perc után rászórtam a reszelt sajtot és pirulásig sütöttem. 
  5. A salátához az öntet hozzávalóit kikevertem, majd állni hagytam.
  6. A jégsalátát felkockáztam, a hagymát és a paprikát vékonyan felszeleteltem/legyalultam. Összeforgattam. Tálalás előtt 20 perccel összeforgattam az öntettel. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése