Oldalak

2018. február 19., hétfő

Gyümölcsös rizskoch




Gyümölcsös rizskoch

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 2 dl víz
  • 1 L 2,8 %-os tej
  • csipet só
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tk vanília eszencia
  • 2 dkg mazsola
  • 5 tojás
  • 2 ek liszt
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg barackbefőtt

Tepsihez:

  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

  1. A rizst a vízzel egy lábosba tettem, majd közepes hőfokon felpuhítottam benne.
  2. Mikor elforrt a víz megsóztam, majd felöntöttem a tejjel.
  3. Addig főztem, közben kevergetve időnként, míg a tej nagyobb részét felitta és felpuhult.
  4. Hozzákevertem a cukrot, mazsolát, citromhéját, vaníliát. Egy órára lefedve pihenni hagytam.
  5. A vajat a tojások sárgájával kihabosítottam, beleforgattam a tejberizsbe.
  6. A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá kevertem, majd beleforgattam ezt is óvatosan a tejberizsbe, végül a lisztet is hozzáforgattam, a feldarabolt barackbefőttel együtt.
  7. Kivajazott, morzsával megszórt tepsibe öntöttem a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tettem kb 40 percre. (Ha nagyon sül a teteje le lehet takarni alufóliával.)
  8. Tetszés szerint megszórjuk porcukorral,citromhéjjal vagy lekvárral tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése