Oldalak

2018. február 28., szerda

Gumi süti






Gumi süti


Hozzávalók:

1. réteg (alulról felfelé haladva)
3 tojás
6 evőkanál porcukor
1,5 dl hideg víz
20 g porzselatin
2. réteg
3 tojás
5 evőkanál porcukor
1 evőkanál holland kakaópor
1,5 dl hideg víz
20 g porzselatin
3. réteg
4,5 dl tejföl
6 evőkanál porcukor
1,5 dl hideg víz
20 g porzselatin
4. réteg
2 dl málnaszörp 
2 dl jaffa szörp
1,5 dl hideg víz
20 g porzselatin
Elkészítés:
  1. Én egy kb 34x23 cm-es tepsit fogtam. Ha van olyanunk, aminek levehető az oldala, az még jobb, mert könnyebb lesz felszeletelni.
  2. Az 1. réteg: A hideg vízbe beáztattam a zselatint. Pillanatok alatt megduzzad, ez fontos. A sárgáját a porcukorral kikevertem, a fehérjét kemény habbá vertem.
  3. A zselatint megmelegítettem. Nem szabad felforralni, hanem addig melegítjük kevergetve, míg elolvad a zselatin és folyós állaga lesz az egésznek.
  4. Ezt a sárgájához öntöttem vékony sugárban, folyamatos keverés mellett, nehogy kicsapódjon a tojás. Ezután beleforgattam a fehérje habját és beleöntöttem a masszát a tepsibe.
  5. Hűtőbe tettem, amíg megdermed. Ahogy megdermedt, nekiláttam a következő rétegnek.
  6. A 2. réteg: Ugyanúgy készül, mint az első, csak a porcukor mellé tettem egy kanál kakaóport. Ráöntöttem a sárga rétegre.
  7. Ismét a hűtőbe tettem, ahogy megdermedt, nekiállok a következő rétegnek.
  8. A 3. réteg: A hideg vízbe beáztattam a zselatint. A tejfölt kikevertem a porcukorral.
  9. A zselatint megmelegítettem. Ismét nem forraljuk! A tejfölhöz kevertem folyamatos keverés mellett, majd ráöntöttem a kakaós rétegre és ismét hűtöttem, míg megdermed.
  10. Ahogy megdermedt, nekilátok a következő rétegnek.
  11. A 4. réteg: A hideg vízbe beáztattam a zselatint, de itt már érdemes nagyobb lábassal dolgozni, amibe elfér 6 dl folyadék. A zselatint megmelegítettem. Ismét nem forraljuk!
  12. Hozzáöntöttem a szörpöt és jól elkeverjük.
  13. Ráöntöttem a tejfölös rétegre és mehetett a hűtőbe. 2-3 óra múlva már szeletelhető is.
  14. Szeleteléskor óvatos, lassú húzással (egy mozdulattal) húzzuk végig a süteményen a vékony pengéjű kést. Ekkor szép lesz a vágási felülete.Vágjuk hosszúkás szeletekre, majd óvatosan emeljük ki őket.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése