Oldalak

2018. január 24., szerda

XXI. századi kelkáposzta főzelék édes burgonyával és fokhagymás csirkecombbal




XXI. századi kelkáposzta főzelék édes burgonyával és fokhagymás csirkecombbal
(Mautner Zsófi ötlete nyomán, Lidl 2017 szakácskönyv)

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 60 dkg burgonya
  • 20 dkg édesburgonya
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 1 liter zöldség alaplé 
  • 2 ek olaj
  • 2 dkg hideg vaj
  • bors
  • 1 mk majoránna

Feltét:

  • 4 db csirke felső comb kicsontozva
  • bors
  • fokhagyma granulátum
  • 1 ek zsír
  • 1 dl víz
  • 2 duci gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. A kicsontozott csirke combokat befűszereztem, majd betettem bőrrel lefelé egy tepsibe. Mellé tettem a zsírt és a vizet. Befedtem alufóliával, majd 160 fokra előmelegített sütőbe tettem. 
  2. 40 perc párolás után levettem a fóliát, megfordítottam őket, meglocsoltam a zsiradékkal, majd megszórtam az apróra vágott fokhagymával. Pirosra sütöttem.
  3. A vöröshagymát apróra vágtam és megfuttattam a lábosban felforrósított olajon. Hozzáadtam a kisebb kockára vágott burgonyákat, felöntöttem az alaplével, majd majoránnával ízesítettem.
  4. Puhára főztem. Kivettem kb a felét a burgonyának és felöntöttem annyi lével, hogy könnyedén pürésíthessem botmixerrel. Végül hozzádolgoztam a hideg vajat is.
  5. Vissza öntöttem a többi burgonyához, elkevertem.
  6. A kelkáposztát vékony csíkokra vágtam. Felforrósítottam egy nagy serpenyőt, majd mikor füstöl már beleöntöttem az olajat és rádobtam a kelkáposztát. Picit sóztam, borsoztam.
  7.  Lepirítottam, hogy kicsit összeessen és karamellizálódjon. Maradjon harapható. A nagyobb részét hozzá kevertem a burgonyához, a többit a tálalásnál tettem a tányérra egy csirkecomb társaságában.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése