Oldalak

2018. január 14., vasárnap

Vörösboros marhapörkölt




Vörösboros marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 80 dkg marhacomb
  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • fél kápia paprika
  • 1 közepes paradicsom
  • 1-2 ek (kacsa) zsír
  • bors
  • 2- 3 babérlevél
  • 2 tk pirospaprika
  • 1,5- 2 dl száraz vörösbor

Elkészítés:

  1. A húst kis kockára összevágom és félre teszem.
  2. A hagymát, paprikákat, fokhagymát, paradicsomot is felkockázom.
  3. A felforrósított zsiradékon üvegesre sütöttem a hagymát, majd hozzáadom a többi zöldséget. Miután kicsit hagyom együtt párolódni, megsózom, majd felöntöm kevés vízzel. Hagyom, hogy elforrja és zsírjára süljön. Ezt kétszer is ismétlem, ha szükséges.
  4. Hozzáadom a húst addig párolom, amíg ki nem engedi magából az összes folyadékot.
  5. Ekkor adom hozzá a többi fűszert. Még sót, borsot, a babérlevelet és a pirospaprikát.
  6. Pici vizet is adok hozzá ha szükséges. Végül,mikor már majdnem teljesen puha adom hozzá a vörösbort. Készre főzöm.
  7. Nokedlivel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése