Oldalak

2018. január 14., vasárnap

Sós karamellás sütés nélküli sajt torta




Sós karamellás sütés nélküli sajt torta

Hozzávalók 28 as tortaforma
Ropogós réteg:

  • 21,5 dkg zabkeksz
  • 10 dkg sós földimogyoró
  • 10 dkg olvasztott vaj

Sajtos réteg:

  • 75 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 csomag expressz zselatin

Tetejére:


Elkészítés:

  1. A zabkekszet a földimogyoróval együtt ledaráltam, majd az olvasztott vajjal elkevertem.
  2. A tortaforma aljára sütőpapírt teszek és rácsatolom a forma keretét.
  3. A kekszes masszát egyenletesen belenyomkodom az aljába. Hűtőbe teszem.
  4. A mascarponét a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a tejszínhabot és tovább keverem. 
  5. Végül az expressz zselatint is belekeverem. Rásimítom a kekszes rétegre.
  6. Fóliával lefedem, majd hűtőbe teszem minimum 4 órára.Ezalatt elkészítem a sós karamellát.
  7. Tálalás előtt leveszem a fóliát és a keretet, majd meglocsolom a sós karamellával. Végül elkészítem rá a boldog születésnapot táblát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése