Oldalak

2018. január 14., vasárnap

Sós karamell két variációban



Sós karamell omlós vajkaramellából

Hozzávalók:

  • 20 dkg omlós vajkaramella
  • csipet tengeri só
  • 1 dkg vaj
  • kb 1 dl tejszín

Elkészítés:

  1. A karamellákat félbe tördeltem és a vajjal együtt egy lábos tettem.
  2. Felolvasztottam, majd hozzáadtam a sót, végül kis adagokban elkezdem hozzákeverni a tejszínt. Minél több benne a tejszín, annál folyósabb, krémesebb lesz.
  3. Pár percig rotyogtatom, majd üvegbe töltöm fogyasztásig.






Sós karamella

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukor
  • 2 ek víz
  • 2 dkg vaj
  • csipet tengeri só
  • kb 1 dl tejszín

Elkészítés:

  1. A cukrot a vízzel együtt egy lábosba tettem, majd felolvasztottam. Ne keverjük!
  2. Lehúztam a tűzről, majd belekevertem a vajat és a sót.
  3. Vissza tettem kis lángra és elkezdtem a tejszínt is adagolni. Pár percig mér rotyogtattam.
  4. Ha eléri a kívánt állagot kész is. Mehet az üvegbe.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése