Oldalak

2018. január 13., szombat

Rizses hús borsóval




Rizses hús borsóval

Hozzávalók:

  • 25 dkg sertéscomb
  • 2 fej vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 púpos ek zsír
  • bors
  • 1 tk majoranna
  • pirospaprika
  • 1 tk petrezselyem
  • víz

Köret:

  • 2,5 dl rizs
  • 3,75 dl víz

Elkészítés:
  1. Apró kockákra vágtam a sertéscombot.
  2. A hagymát nagyon apróra vágtam és megfuttattam a zsiradék felén, majd adtam hozzá kevés vizet és zsírjára sütöttem. Ezt még egyszer megismételtem. Hozzáadtam a húst és fehéredésig pároltam, majd hagytam, hogy levet engedjen.
  3. Megfűszereztem, megszórtam pirospaprikával. Adok hozzá pici vizet. Hagyom lassan rotyogni, mikor már majdnem jó, hozzáadom a borsót is. Készre főzöm. 
  4. Elkészítem a rizst. A rizst forrós lábosban a sóval a zsíron megpirítottam. 
  5. Közben felforraltam a vizet vízforralóban.
  6. Ráöntöttem a forró vizet, átkevertem, majd takarékon, fedő alatt puhára pároltam. A fedő ne legyen rajta teljesen. 
  7. Mikor elkészült, a pörkölthöz kevertem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése